موضوعات مرتبط: عوارض پره اکلامپسی| پره اکلامپسی در بارداری چیست | تفاوت اکلامپسی و پره اکلامپسی | درمان دارویی پره اکلامپسی | پره اکلامپسی بعد از زایمان | راههای پیشگیری از پره اکلامپسی | علائم پره اکلامپسی در بارداری | ریسک نرمال پره اکلامپسی
پرهاکلامپسی چیست
پرهاکلامپسی به شرایطی گفته میشود که که تنها در دوران بارداری رخ میدهد و فرد فشار خون بالا دارد. این وضعیت پس از هفته بیستم بارداری رخ خواهد داد اما معمولا در هفته های پایانی بارداری رایجتر است.
اگر خانمی فشار خون بالا و پروتئین در ادرار خود داشته باشد، مبتلا به پری اکلامپسی خواهد بود. نشانههای دیگر شامل ناهنجاریهای کبد یا کلیه، سردردهای مداوم و تغییر دید میباشد.
عوارض پرهاکلامپسی
پرهاکلامپسی ممکن است به کندی و یا به سرعت پیشرفت کند و علائم آن نیز ممکن است معمولی و یا شدید باشد. علائم شدید آن در صورت عدم تشخیص به موقع و عدم درمان سریع موجب عوارض مرگبار خواهد شد. پزشک عمومی و متخصص زایمان در هر ویزیت پیش از زایمان شما را به دقت معاینه میکند. فشار خون شما بررسی میشود و نمونهبرداری ادرار انجام میشود تا مشخص شود که در ادرار پروتئین وجود دارد یا خیر.
هرچه پرهاکلامپسی زودتر رخ دهد، نشانههای آن شدیدتر خواهد بود و ریسک بیشتری نیز برای مادر و نوزاد خواهد داشت. در اغلب موارد علایم متوسط آن نزدیک تاریخ زایمان مشاهده میشوند و با مراقبت درست مادر و نوزاد مشکلی پیش نمیاید.
ارگانها تحت تأثیر این بیماری قرار می گیرند و موجب پیامدهای جدی و یا مرگباری خواهند شد. در موارد بحرانی، متخصص زایمان نوزاد شما را زودتر به دنیا میآورد.
پرهاکلامپسی جریان خون بدن را محدود میکند که موجب بالا رفتن فشار خون و کاهش جریان خون میشود. این مسئله ارگانهای مهم مانند مغز، کبد و کلیهها را تحت تأثیر قرار می دهد. همچنین وجود جریان خون کمتر در رحم مشکلاتی را برای نوزاد ایجاد می کند. بعضی از مشکلاتی که این بیماری برای برای نوزاد ایجاد می کند رشد کم و انقباض جفت است. همچنین نوزاد شما مایع آمنیوتیک کافی دریافت نمی کند. اگر شرایط بحراتی تر باشد که منجر به تولد زود هنگام فرزند شود، خود این موضوع نیز بر نوزاد شما اثر خواهد داشت.
اگر فکر میکنید نشانههای پرهاکلامپسی دارید فوراً با پزشک عمومی یا زایشگاه تماس بگیرید
سلب مسئولیت: ما در اینجا شما را راهنمایی کردیم، این اطلاعات به هیچ وجه جایگزین خدمات پزشکی نخواهد بود. برای اطلاعات بیشتر همیشه با پزشک خود مشورت کنید.