موضوعات مرتبط: دلایل نازایی | دلایل ناباروری | دلایل نازایی در مردان | نازایی بدون علت چیست | راههای درمان نازایی | درمان نازایی در زنان | جلوگیری از نازایی پ عفونت و نازایی | علائم نازایی قبل از ازدواج | علائم باردار نشدن | دلایل ناباروری مردان | عوامل موثر بر ناباروری | درمان ناباروری زنان | درمان ناباروري | ناباروری چیست | نشانه های ناباروری در زنان | مراحل درمان نازایی
یکی بارزترین و رایجترین نشانهی نازایی، ناتوانی فرد در باردار شدن است. خانمهایی که سیکل قاعدگی غیرطبیعی دارند مثلاً قاعدگی بسیار طولانی (بیش از 35 روز) یا بسیار کوتاه (کمتر از 21 روز) هم ممکن است مشکلات نازایی داشته باشد.
ناباروری خانمها
علتهای بسیاری برای ناباوری خانمها وجود دارد.
اختلالات تخمکگذاری
اختلالات تخمکگذاری که به دلیل مشکل در تنظیم هورمونهای تولیدمثلی توسط غده هیپوتالاموس یا هیپوفیز است. اگر تخمکگذاری در شما انجام نمیشود یا به ندرت تخمکگذاری در بدن شما انجام میشود، احتمالاً اختلال تخمکگذاری دارید.
صدمهی لولههای رحمی
صدمهی لولههای رحمی (ناباروری لولهای) زمانی ایجاد میشود که لوله مسدود میشود یا آسیب میبیند که مانع از رسیدن اسپرم به تخمک میشود یا مسیر رحم را برای تخمک بارور شده میبندد. این مسئله به دلیل تورم لولههای رحمی حاصل از کلامیدیا یا گونورهآ، حاملگی خارج از رحم قبلی یا جراحی لگن یا شکمی ایجاد میشود.
بیرونزدگی لایهی داخلی رحم
بیرونزدگی لایهی داخلی رحم که معمولاً در رحم رشد میکند، تکثیر میشود و در محلهای دیگر رشد میکند. برداشتن بافت از طریق جراحی، موجب جوش خوردن آن و کاهش باروری می شود.
تنگی گردن رحم
تنگی گردن رحم، باریک بودن یا مسدود بودن گردن رحم است که به وسیلهی نقص مادرزادی یا بر اثر آسیب به گردن رحم ایجاد میشود. در این حالت گردن رحم بهترین نوع ماده مخاطی را که برای باروری مناسب است را تولید نمیکند یا مسدود شدن گردن رحم مانع رسیدن اسپرم به تخمک میشود.
پلیپ یا تومور در رحم
پلیپ یا تومور در رحم با مسدود کردن لوله رحمی یا با تکثیر خود عملکرد رحم را مختل میکند و باروری را کاهش میدهد. ناباروری ناشناخته زمانی است که علت ناباروری مشخص نیست. میتواند ترکیبی از همه عوامل به میزان بسیار کم باشد.
ناباروری مردان
ناباروری در مردان هم رخ خواهد داد این ناباروری ممکن است به علت مقدار کم اسپرم، اسپرم تغییرشکلیافته یا ساکن باشد یا موانعی باشد که مانع رساندن اسپرم میشوند. ممکن است علل آن اختلال مادرزادی، عدمتعادل هورمونی یا شرایطی باشد که مسیر اسپرم را مسدود کرده است.
نشانهها یا علائم ناباروری در مردان
جدا از ناتوانایی در باروری، نشانهها یا علائم ناباروری شامل مشکلات در عملکرد جنسی، درد، تورم یا غده در ناحیه بیضه، کاهش موی بدن و صورت یا داشتن اسپرم کمتر از مقدار طبیعی باشد. دلایل متعددی برای ناباروری مردان وجود دارد از جمله واریکوسل که موجب تورم سیاهرگی میشود که بیضه میرود. تورم به صورت عفونتهای منتقلشدهی جنسی، تورم پروستات و بیضههای متورم بر اثر بیماری اوریون هم علتهای ناباروری در مردان است. این مسئله سلامت یا تولید اسپرم را مختلل میکند. مسائل انزال مانند انزال برگشت دهنده که زمانی است که منی در طول ارگاسم وارد مثانه میشود، هم ممکن است علت ناباروری باشد. همچنین پادتنهایی وجود دارند که به اسپرم حمله میکنند. سلولهای سیستم ایمنی میکوشند اسپرم را که عامل «مضر» به مشار میرود را حذف کنند. تومورها هم ارگانهای تولیدمثلی را تحت تأثیر قرار میدهند یا غدههایی که هورمونهای تولیدمثلی تولید میکنند، برای مثال غده هیپوفیز هم بر این ارگانها اثر خواهند داشت.
نقصهای مجرای اسپرم که در اثر آسیبدیدگی مجراهای اسپرم بر اثر بیماری یا جراحت ایجاد میشوند. علتهای دیگر ناباروری مرد شامل بیضههای که در قسمت کیسه بیضه قرار ندارند، عدمتعادل هورمونی، نقصهای کروموزومی، مشکلات در آمیزش جنسی، بیماری سلیاک و داروهای خاص است. تعدادی عوامل محیطی، سلامتی و سبک زندگی هم بر ناباروری اثر میگذارند.
اگر شما یا شریک جنسیتان تصور میکنید که نابارور هستید اولین گام این است که با پزشک عمومی خودتان مشورت کنید. پزشک عمومی شما با استفاده از روشهای پیشرونده مختصر این مسئله را بررسی میکند. براساس آن توصیه میشود که بررسیهای بیشتر انجام شود.
سلب مسئولیت: ما در اینجا شما را راهنمایی کردیم، این اطلاعات به هیچ وجه جایگزین خدمات پزشکی نخواهد بود. برای اطلاعات بیشتر همیشه با پزشک خود مشورت کنید.